Робоча віза в Польщу

Для легального працевлаштування в Польщі громадяни України повинні отримати національну візу типу D з правом працевлаштування.

Якщо запланована робота в Польщі триватиме не більше 6 місяців протягом 1 року, громадянам України, Білорусі та Росії не потрібно оформлювати спеціального дозволу на роботу. Достатньо лише заяви роботодавця про намір доручити іноземцю виконувати роботу. Заява повинна бути зареєстрована у повітовому управлінні праці.

Якщо Ви плануєте працювати в Польщі довше, ніж 6 місяців протягом року, Вам потрібно отримати дозвіл на роботу.

Отримання дозволу на роботу

З заявою про надання дозволу звертається не іноземний працівник, а польський роботодавець. Загалом, процедура отримання дозволу на роботу виглядає так:

1. Роботодавець зголошує вакантне робоче місце у повітовому управлінні праці, в пресі, Інтернеті, EURES тощо.

2. Після того, як на вакантну позицію не підійшов жоден польський громадянин чи громадянин з країн ЄС, роботодавець подає заяву на ім’я воєводи про видачу дозволу.

3. Воєвода розглядає заяву (беручи до уваги ситуацію на місцевому ринку праці) і видає роботодавцю “згоду” на видачу дозволу.

4. Роботодавець пересилає цей документ “згоди” іноземному працівнику, який подає цю “згоду на видачу дозволу на роботу” та інші необхідні документи до польського консульства для отримання відповідної візи.

5. Після прибуття іноземця до Польщі, він отримує тимчачовий дозвіл на проживання.

6. Після отримання працівником цього дозволу, роботодавець знову звертається до воєводи та у письмовій формі повідомляє про дату, з якої іноземець приступить до роботи.

7. Воєвода видає дозвіл на роботу терміном максимум на період дії рішення про надання дозволу на проживання.

8. Роботодавець отримує дозвіл та укладає з іноземцем контракт на період, вказаний у дозволі.

Перелік документів необхідних для отримання робочої візи можна знайти на сайті польська віза реєстрація і перелік документів для візи

Польським законодавством визначений список тих працівників, яким не потрібно оформлювати дозволу на роботу для працевлаштування на території Польщі:

• особи, які мають дозвіл на постійне перебування в Польщі;
• постійні іноземні кореспонденти, які отримали акредитацію Міністерства закордонних справ;
• артисти (актори, музиканти, танцівники, міми), які працюють не більше, ніж 30 календарних днів протягом року;
• громадяни країн-членів ЄС/ЄЕП, Швейцарії та члени їх сімей;
• довготермінові резиденти ЄС;
• члени родини польського громадянина;
• біженці та особи, які перебувають під тимчасовим захистом або мають згоду на толероване перебування;
• вчителі іноземних умов в закладах системи освіти; громадяни США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, які навчають своєї рідної мови;
• лікарі та дантисти-хірурги, які є випускниками польських медичних навчальних закладів;
• власники карти поляка;
• та інші.

+380689253913

+380997637184

+380730044013

visa-refusal

Легальна робота в Польщі

Сайт створений для заробітчан, які прагнуть знайти хорошу роботу в Польщі. У нас ви знайдете велику базу вакансій, за допомогою яких ви легко підшукаєте високооплачувану роботу за кордоном.

Контакти:

Україна, Львів

068-92-53-913 viber
068-73-03-056
063-51-73-624
099-76-37-184
073-00-44-013
050-02-63-389
Група Робота в Європі на фейсбук:
https://www.facebook.com/groups/infojobsua/

Гарячі тури: turystychna-viza.com
https://www.facebook.com/groups/hottoursplus/

×

Передзвоніть мені

Залиште своє ім'я та номер телефону і ми вам передзвонимо