Питання-відповіді: життя, навчання, робота в Польщі

pytania-vidpovidi-polchaЧи дійсно з оформленою Національною візою, можна перетинати кордони інших країн Шенген простору?

Громадяни України, що мають відкриту Національну візу класу D, можуть перетинати кордони і інших країн Шенген зони, але перебування не має охоплювати більше трьох місяців в періоді шести місяців, якщо вони мають оформленні наступні документи:

– дісний закордонний паспорт

оформлену страховку, яка є дійсною на території всіх країн ЄС

– можуть обґрунтувати мету поїздки, мають відповідні кошти, за допомогою яких мандрівники зможуть забезпечити себе

– подорожуючі не вважаються особами, які можуть нашкодити громадськості

Як перевірити тривалість перебування в зоні Шенген, якщо відкрита Національна віза до Польщі?

Особа, яка має Національну візу або дозвіл на тимчасове проживання в Польщі, може перебувати в іншій країні 3 місяці, в періоді шести місяців.

Зауважимо, що країни Шенген зони, не мають чітких кордонів, тому перетин їх ніяк не контролюється. Але при цьому, варто пам’ятати, що особа, яка незаконно перевищує термін перебування в країнах Шенген, має ризик бути покараною згідно із законом і депортованою з країни, в результаті чого можна отримати заборону на в’їзд в країни ЄС.

Як швидко, після закінчення терміну візи, можна подати заяву на оформлення нової візи?

Заяву на отримання візи, можна подавати не раніше ніж за три місяці до планованої поїздки.

Особа з багаторазовою Національною візою, дійсною протягом не менше шести місяців, може подати нову заяву на візу до закінчення терміну цієї візи. Але дійсною вона буде тільки після закінчення попередньої візи, наприклад, якщо у вас віза закінчується 7 листопада, то нова віза може бути дійсна тільки з 8 листопада.

Які мінімальні кошти потрібно мати з-собою в’їжджаючи в Польщу?

Якщо ви оформляєте Національну візу, з правом працевлаштування, то кількість коштів, які потрібно мати при собі залежить від вашого розсуду, тобто беріть стільки скільки потрібно буде для життя на перший час, до заробітку.vopros-otvet

Якщо в мене є Національна віза з правом працевлаштування, але змінились плани, і тепер є бажання відправитись в Польщу з метою туризму, що робити в такому випадку?

Є можливість анулювати попередню візу і отримати інакшу візу з іншою метою.

Чи можна в Польщі продовжити візу для студента на наступний рік?

Польську візу можна продовжити тільки на обґрунтованих обставинах. У випадку навчання в польському університеті, можна подати заяву на тимчасове проживання. Документи мають бути подані під час легального перебування в Польщі.

Як продовжити робочу візу в Польщі?

Якщо у вас є дозвіл на роботу і ви працюєте вже більше ніж три місяці, то маєте повне право виробити дозвіл на тимчасове перебування у зв’язку з роботою в Польщі.

Якщо чоловік громадянин Польщі, закінчився термін дії мого дозволу на проживання. Чи повинен чоловік надіслати запрошення, на основі якого я зможу отримати польську візу?

Якщо закінчився термін тимчасового перебування в Польщі і ви виїхали з країни до закінчення терміну, тоді можете подати заяву в РП на підставі запрошення від вашого чоловіка. Опісля отримання візи, відправившись до Польщі у вас є можливість отримати дозвіл на тимчасове перебування в Польщі на підставі одруження.

Що робити, якщо віза закінчується за 20 днів, але не має можливості за цей час перетнути український кордон, для того аби зайнятись виробленням іншої візи?

Візу у Польщі можна продовжити тільки у виняткових ситуаціях (напр. у випадку важкої хвороби).

Під час легального перебування в Польщі, ви маєте можливість у Польщі подати документи у найближче воєводське управління на надання дозволу на тимчасове перебування і таким чином продовжити свою візу.

Чи може особа, яка має дозвіл на проживання в Польщі відправитись до Великої Британії?

Ні, так як Великобританія не відноситься до Шенген простору, для цього потрібно виробляти окрему візу, що дозволить безпроблемно перетнути кордони Великобританії.

Що мені робити, якщо я згубив дозвіл на тимчасове перебування?

Якщо так склалася доля і ви втратили дозвіл на тимчасове проживання, в такому випадку потрібно звернутись до найближчого воєводського управляння, протягом трьох днів від втрати.

Новий дозвіл буде коштувати:

-за обмін виду на проживання пошкодженого або втраченого з вашої вини- 100 злотих.

Я навчаюся в Польщі, як я можу подати документи на тимчасове проживання в цій країні?

Навчання в Польщі є підставою для отримання тимчасового дозволу на пробування в Польщі. Дозвіл на проживання видається у Воєводському управлянні у Відділі в справах іноземця за місцем проживання. Заяву варто подати під час легального перебування в Польщі.

В свою чергу, вам потрібно підготувати наступні документи:

– 4 примірники заповненого бланка на проживання на визначений термін;

– 3 ксерокопії дійсного виїзного документа і оригінал для ознайомлення;

-квитанція про сплату гербового збору.

Окрім вище перелічених основних документів, потрібно надати:

– довідку, що підтверджує прийом до ВНЗ (згідно з чинним зразком) або продовження навчання, видане ВУЗом;

– доказ оплати за навчання, якщо навчання у ВУЗі є платним (наприклад, це може бути договір про внесення оплати і роздруківка банківського переказу);

– документи, що підтверджують наявність фінансових засобів на покриття витрат на утримання та повернення в свою країну походження;

– медичне страхування;

– квиток або кошти на купівлю зворотнього квитка у власну країну.

pytania-polchaЧи мають студенти право до праці в Польщі?

Якщо студент перебуває в Польщі на підставі студентської візи, то він має право працювати в періоді трьох місяців: липень, серпень, вересень. А якщо студент перебуває в Польщі на підставі тимчасового перебування, то він може працювати у будь-який вільний від навчання час.

Як перевірити чи роботодавець дійсно існує?

Роботодавця можна перевірити в базі REGON, або в Державному судовому реєстрі (KRS).

Якщо закінчується термін дії закордонного паспорта, чи можна його виробити на території Польщі?

Закордонний паспорт можна виробляти як і в Україні так і за кордоном в консульській установі України.

Консульський відділ Посольства України у Варшаві знаходиться за адресою: 00580 Warszawa, Aleja Szucha, 7.

Кракові: Al.Beliny-Prażmowskiego 4, 31-514 Kraków.

Чи можна працювати по шенген візі чи туристичній візі закордоном?
– ні
, офіційне працевлаштування можливо тільки по національній робочій візі.

До Посольства України, можна звертатись у разі виникнення проблем чи питань під час перебування на території іноземної країни.

1 Коментар

  1. Пагутяк Люба

    отримаю запрошення 25 грудня, а на візу стала 5 січня , чи зможу я виїхати ше по старому запрошенню??

    Відповісти

Залиште свій відгук/коментар

Легальна робота в Польщі

Сайт створений для заробітчан, які прагнуть знайти хорошу роботу в Польщі. У нас ви знайдете велику базу вакансій, за допомогою яких ви легко підшукаєте високооплачувану роботу за кордоном.

Контакти:

 

+38067-25-82-935
Група Робота в Європі на фейсбук:
https://www.facebook.com/groups/infojobsua/

Гарячі тури: turystychna-viza.com
https://www.facebook.com/groups/hottoursplus/Україна, Львів

Польща — Przeworsk, ul. Piłsudskiego 1/17

×

Передзвоніть мені

Залиште своє ім'я та номер телефону і ми вам передзвонимо